Google Seo Nedir?
İnternet üzerinde kullanılan birçok arama motoru var fakat bunlardan sadece bir tanesi tartışmasız en büyüğü ve güçlüsü. Google üzerinde kullanıcılar saniyede 100.00’den fazla arama yapmaktadır. Google, arama motoru pazarının %90’ından fazlasına sahiptir ve bunu hak ediyor. Tabi Google’ın bu kadar güçlü olması, Google seo başarısını da her geçen gün zorlaştırıyor. Kullanıcı sayısı arttıkça sorgu artıyor, sorgu arttıkça rekabet artıyor. Sonuç olarak her sektör her gün biraz daha hızlı rekabete girmeye devam ediyor.
Google seo da tam burada karşımıza çıkıyor. Neden başarılı olmalısınız?
İstatistiklere göre, kullanıcıların %70’inden fazla Google reklamlarına tıklamıyor ve aradığını organik sonuçlardan bulmaya çalışıyor. Bu korkutucu istatistik bize şunu gösteriyor; yakın gelecekte, seo, dijital pazarlamanın kuşkusuz en önemli aracı olacak.
Google seo konusunda web siteniz veya e-ticaret siteniz ne kadar başarılı?
Rakip analizi yapıyor musunuz?
Google’da olmanız gereken konum ve olduğunuz konum neresi?
Tüm bu ve buna benzer soruları yanıtlamaya çalışacağımız çalışmamızda, size konu başlıkları ile Google seo başarısı nasıl elde edilebilir ya da en azından elde edilmeye çalışılır bunu anlatacağız. Zira Google seo konusunda bir zincirleme yapılması gerekenler listesi var ve bu liste oldukça uzun. Biz bu yazımızda temel olanlarına değineceğiz.
Google Seo Açısından İyi Bir Alan Adı
Hayalini kurduğunuz internette başarılı olmak sanıldığı kadar zor değil. Bulunduğunuz sektör veya alana bağlı olarak, rakiplerinizin sayısının az olması, sizi hızlıca başarıya taşıyabilir. Fakat artık birçok sektör veya alanda, internet üzerinde başarılı olmak neredeyse uzmanlık istiyor diyebiliriz.
Başarıya giden yola girmenin ilk adımı, mükemmel bir alan adı seçimidir. Alan adı yani domain, bir kere alınır ve projeniz boyunca devamlı kullanmak zorundasınızdır. Bu sebepten, seçeceğiniz alan adı, başarıya giden yolda ilk adımınız olacaktır.
İlk adımı sağlam atmalı ve gerek Google seo açısından gerek ise markanızın gelecekte tanınır bir marka olabilmesi açısından, alan adı seçimini çok iyi yapmalısınız.
Özellikle uzun kelimelerden oluşan alan adlarından uzak durmalı ve olabildiğince kısa kelimeli bir alan adı seçimi yapmalısınız.
Kullanıcılarınızın aklında kalacak, ürün veya hizmetleriniz ile uyumlu ve yapacağınız reklam ve tanıtım işlerinde tüm tanıtım malzemelerine duyarlı bir marka bulmalısınız. Çok zor gibi görünebilir ama bunu yapabilen belki milyonlarca işletme var ve birçoğu da bu isimlerle başarıya koşuyorlar.
Size bu konu hakkında detaylı bir şekilde yardımcı olacak bir makalemiz var ve okumanızı tavsiye ederiz; alan adı seçimi nasıl yapılmalı?
Google Seo ve Yazılım Seçimi
Bir blogger ya da işletme web sitesi veya bir e-ticaret sitesi. Google seo konusunda başarmanızdaki en önemli ikinci adım, sağlam bir yazılım altyapısıdır. Sağlam bir yazılım altyapısı ile yola çıktığınızda, önünüzdeki engelleri en baştan aşmış olursunuz. Fakat başarısız bir yazılımla başladığınızda, önünüze devamlı engeller çıkar ve bu engelleri aşmak için profesyonel destek alma ihtiyacı duyarsınız.
Sırasıyla gittiğimiz için alan adını ilk Google seo başarı basamağı olarak göstermiş olabiliriz ama Google seo açısından en önemli detay bir yazılımdır.
İşletmeler veya kişiler genellikle ücretsiz yazılımlardan kaçar ve pahalı, pahalı olunca kaliteli olduğu düşünülen yazılımlara yönelirler. Fakat sonuç her zaman beklendiği gibi olmaz. Nice özel yazılım geliştirilmiştir ve geliştirilmeye devam ediyor olabilir ama bir çalışmanın, projenin başarıya ulaşabilmesi, zirveye çıkması ve orada kalması için devamlılık esastır.
Bu devamlılığı hangi yazılımlarda bulabilirsiniz?
Aslında bu sorunun cevabı çok basit ama önce özel yazılımlarla başlayalım ve neden bir özel yazılım ile başlamamanız gerektiğini anlatalım.
1-Neden Özel Yazılım Seçilmemeli?
Size az sonra tavsiye edeceğimiz açık kaynaklı içerik yönetim sistemlerinden daha başarılı özel yazılımlar elbette vardır. Yapılabilir, her türlü geliştirmeye açıktır bu konu. Fakat açık kaynak kodlu bir projenin geleceği ile özel yazılımla oluşturulmuş bir yazılımın geleceği aynı olamaz.
Öncelikle özel yazılımlar kişiye veya işletmenin ihtiyacına göre geliştirilmiş yazılımlardır. Bir ya da birkaç kişilik ekipler tarafından geliştirilir ve yayına alınır. Peki sonrası?
Bir yazılımın yapıldıktan sonraki evrede devamlı geliştirilmesi sorunsalı her zaman karşımızda olacak bir sorundur. Özel bir yazılımla yola çıkan işletmelerin, bu yazılımı geliştirecek bir departmana da sahip olmaları, aksi takdirde, gelecekte yazılımla ilgili büyük sıkıntılar çekilebileceği gerçeği vardır.
İşletme bünyesinde bir yazılım ekibiniz olmasa bile, dışarıdan alacağınız hizmette yeterli olabilir fakat bu seferde işletme maliyetleriniz yükselir ve kontrol mekanizması biraz düşük kalabilir. Ayrıca bu risktir ve dışarıdan müdahale gerektiren her konuda, yıllarca emek verdiğiniz web siteniz için büyük risklere girmiş olursunuz.
Özel yazılımlar için bu kadar kötümser olduğumuza bakmayın. Her türlü geliştirme tekniği ile mükemmel işler çıkabilir ama takım oyunudur ve basit değildir.
Özel yazılım ile yola çıkmış, Google seo konusunda başarılı ve hala da başarılarına devam eden birçok işletme ve web sitesi görmemiz mümkün. Fakat bunların hepsi büyük sermayeler ve kendi bünyelerinde, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yazılım geliştirme ekipleri mevcut.
Bir yazılım yapıldıktan sonra sabit ve stabil bir şekilde çalışmaz.
Geliştirilmeye ve devamlı yenilikler eklenmeye ihtiyaç duyar. En basitinden, güvenlik açıklarının devamlı iyileştirilmesi bile başlı başına bir iştir ve bu işlerin hepsi üst üste geldiğinde belli bir maliyeti vardır.
Sizi tüm bu maliyetlerden kurtaracak çözüm var ve tamamen ücretsiz. Hem de Google seo konusunda da oldukça başarılı. Şimdi buna değinelim.
2-İçerik Yönetim Sistemleri
Cms olarak da adlandırılan bu sistemler, küresel çapta çalışan ve kullanıcı sayısı milyonları bulan sistemlerdir.
Google seo konusunda başarılı olmalarının en büyük sebebi, devamlı güncel olmaları, teknolojiye ayak uyduran geliştirmeleri yapmaları ve tamamen açık kaynaklı ve de ücretsiz olmalarıdır.
Tüm bu özelliklerin yanında, içerik yönetim sistemleri çok esnektir. İstenen geliştirme yapılabilir ve kütüphanelerinde bulunan eklenti ve temalar ile istenen alana veya sektöre göre şekillendirilebilir.
Ücretsiz olmaları ve herkes tarafından kullanılmaları, bu sistemlerin başarısız ya da kalitesiz olduğunu göstermez tam aksine bu sistemler, arkalarındaki binlerce geliştirici sayesinde, çağa ayak uyduran, özellikle de Google seo konusunda çok başarılı sistemlerdir.
Tüm bu gereksinimleri özel bir yazılımla da karşılamak elbette mümkündür ama oldukça zordur. Bir kereye mahsus karşılanabilecek tüm bu özellikler, proje devamında da üzerinde durulmalı ve devamlı yeni sistemlere göre güncellenmelidir.
İşte içerik yönetim sistemleri size bunu sağlar.
Yönetim paneliniz üzerinden tek tıklama ile en son geliştirmeleri alır ve sisteme dahil edersiniz.
Tabi birçok içerik yönetim sistemi var ve içlerinden bir tanesini seçmek zorundasınız. İçerik yönetim sistemleri içerisinde en çok kullanılanlar, WordPress, Joomla ve Drupal’dır. Bu sistemleri, kendi web siteleri üzerinden ücretsiz bir şekilde indirebilir ve hemen işe başlayabilirsiniz.
Bu 3 büyük içerik yönetim sistemi içerisinde de kararsızlığa düşmemek tabii ki zordur. Zira 3’ünün de kendine göre özellikleri ve tercih nedenleri vardır ama en popüler olanı yani WordPress ile Google seo konusunda başarılı olmanız daha kolaydır.
WordPress’in yaklaşık 53.000 adet eklentisi ve yine onbinlerce seçebileceğiniz teması mevcuttur. Yani geliştirme konusunda WordPress en yakın rakipleri ile uzak ara yarışır ve daima birincidir.
Neden WordPress kullanmalısınız? Konulu makalemizi okuyarak daha geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
Google Seo ve İçerik
Alan adı ve yazılım seçiminden sonra gelen üçüncü adım ise web site içeriğidir. İçerik, başarıya giden yolda özellikle de Google seo konusunda en önemli detaydır.
Doğru konular ve içerik ile doldurulan ve doldurulmaya devam edilen bir web sitesi ya da e-ticaret sitesi, mutlak başarı kazanır ve bağlı bulunduğu işletmeye kazanç sağlar.
Bunu tecrübelerimizle de söylememiz mümkün ama gerçekçi davranıyor ve Google seo konusunda başarılı olan web sitelerini inceleyerek bu garantiyi veriyoruz. Kısacası, içerik kalitesi kadar, web sitesinin konusu veya alanı ile de alakalı içerik önemlidir.
Varsayalım tekstil üzerine çalışan bir işletmesiniz ve web sitenizde içerikler oluşturacaksınız.
Neden tekstil dışı konulara girme gereği duyarsınız?
Ya sektörünüzü bilmiyorsunuzdur ya da sitenize trafik çekme amaçlı çalışma yapıyorsunuzdur. İki yolda size kaybettirir ve sektörde asla kazanmanızı sağlamaz.
Bunların yerine, bağlı bulunduğunuz sektör hakkında içerikler oluşturmalı ve bu içerikleri olabildiğince derine inerek detaylandırmalısınız. Bir sektörde konu bulmaya zorlanan veya içerik üretemeyen web site yöneticilerinin, konu ile çok ilgili olduğunu söylemek zor olabilir. Bu yüzden hakim olduğunuz sektöre girmeli ve en baştan, yani alan adı seçiminde bu kararı vermelisiniz.
Satacağınız veya pazarlayacağınız ürün veya hizmetler hakkında nbe kadar bilgi sahibisiniz?
Bilgi internette güçtür ve bu güce sahip olabilmek için kendi alanınızda uzman olmak zorundasınız. Google seo konusunda başarılı olmuş web sitelerinin, başarı grafiklerinin devamlı yukarı yönlü olmasındaki en büyük etken, onların işlerini çok iyi bilen insanlar tarafından yönetiliyor olmalarıdır.
1-Çok Ziyaretçi mi? İlgili Ziyaretçi mi?
Google ve diğer arama motorları, gelişmiş algoritmalara sahipler ve bir web sitesine giren ziyaretçinin ne kadar kaldığını, o web sitesinde neler yaptığını, memnun kalıp kalmadığını biliyor ve buna göre web sitelerine puan veriyorlar.
Bu puanlamayı özellikle Google seo konusunda çok yapıyor. Google, bir kullanıcıya en değerli içeriği sunmaya programlanmış bir makine diyebiliriz. Onu yanıltıp, ilgisiz yani konunuz ile alakası olmayan ziyaretçileri çekmeniz size bir kazanç sağlamayacaktır tam aksine, kaybetmenize, uzun vadede başarısız olmanıza sebep olacaktır.
Birçok web site yöneticisi bu hataya düşmekte ve web sitelerini arama motorlarına göre optimize etmektedirler. Bu bilinen ve yapılan en büyük seo hatasıdır ve bu hatalar yüzünden, yıllarca emek verilmiş web siteleri, yüzlerce belki de binlerce sayfaları olmasına rağmen, çalışmamaktadır ya da seo konusunda çok başarısızlardır. Zira Google ve diğer arama motorlarının seo kriterleri açıktır;
Kaliteli olmak.
Kullanıcılarına en kaliteli içeriği veya yanıtı sunmak için devamlı kendini geliştirmeye devam eden bu algoritmalar karşısındaki en büyük silahımız, özgün, ilgili ve kaliteli içeriklerdir. Bu çizgide giden web siteleri, eğer en baştan bu çizgide başlamışlar ve yola devam ediyorlarsa, işleri çok kolaydır. Zira başarı özellikle de Google seo başarısı hiç de uzak değildir.
2-Kullanıcılara En Kaliteliyi Vermelisiniz
Google seo, dijital pazarlamanın en büyük ayağı ve artık hiç de azımsanacak bir yerde değil. Geçmişte, dijital pazarlamanın en sağlam ayağı olarak arama motoru reklamları görülüyordu ama seo artık reklamları tarihe gömmüş durumda.
Arama motoru kullanıcılarının %70’inden fazlası bir reklama tıklamak istemiyor. Bunun sebebi, reklamlar ile sadece belli işletme veya web sitelerinin belli içeriklerine ulaşabiliyor olmaları. Çünkü reklamlar her zaman isteneni vermeyebiliyor ve kullanıcılar bunu sevmiyor. Onlar, arama motoruna yazdıkları sorgunun tam karşılığını istiyorlar ve bunu da organik olarak ilk sayfa veya sıralara gelmiş web sitelerinde bulabiliyorlar. Çünkü bu web siteleri, serp üzerinde ilk sayfadalar ama bunun bir geçmişi var. İçerik kaliteleri, kullanıcılarına sağladıkları ayrıcalıklar ve yanıltmayan politikaları sayesinde, bu web siteleri özellikle Google seo açısından başarılıdır.
Kullanıcılar artık bu başarının ve bu sıralamalarda olmanın kolay olmadığını biliyor. Neden reklama tıklasınlar ki?
Onların aradığı gerçek içerik zaten organik olarak arama motorlarının ilk sayfa veya diğer sayfalarında mevcut. Hem de en kalitelisi.
Tüm bunları değerlendirdiğimizde, bir web sitesi için ne kadar reklam maliyeti ayırırsanız ayırın, Google seo konusunda başarılı olmuş bir web sitesinin yakaladığı performansı yakalamanız kolay değildir.
Hiç etkisi yok mu? Elbette reklamlar özellikle satış yani e-ticaret konusunda etkililer ama Google seo tartışmasız artık tüm bu kampanyaların üzerinde ve gün geçtikçe de aradaki fark büyüyor.
Kısacası kaliteden ödün vermediğiniz takdirde, otomatik olarak reklama da ihtiyacınız kalmıyor ve Google seo konusunda başarı da sağlıyorsunuz. Önemli olan, web sitenizin arama motorlarına değil, kullanıcılara ne verdiğidir.
Google Seo ve Sosyal Medya
Google seo açısından içeriklerin ne kadar önemli olduğundan bahsettik. Şimdi sırada bu içerikleri doğru kitlelerle buluşturmak var. Tabii ki bunu en basit olarak sosyal medya siteleri ile yapabiliriz.
Google seo açısından sosyal medya siteleri, birer güncelleyici olarak kullanılabilir.
Bir web sitesi yeni ve tanınmamış ise Google botları tarafından çok sık ziyaret edilmeyebilir. Bu gibi durumlarda sosyal medya siteleri imdadınıza koşar. Çünkü sosyal medya siteleri toplumda büyük kitleleri barındırır ve devamlı paylaşımlar yapılarak güncel kalır. Bu web sitelerinde, web sitenizle alakalı içerikleri paylaşmak, hem ziyaretçi kazanmanıza sebep olur, hem de linklerinizin dolayısıyla sayfalarınızın arama motoru botlarının dikkatini çekmesini sağlar.
Çok takipçili blog siteleri veya haber siteleri gibi devamlı güncellenen web sitelerinde bu gibi sorunlar yoktur. Google botları, paylaşım yapıldıktan hemen sonra tarar ve indeksine alır. Fakat bu sitelerin artık yetkinliklerine, Google tarafından bir güven vardır ve bu yetkinlik her geçen gün güveni artırır. Bu sayede, yetkin olan web sitelerinin içerikleri Google tarafından daha hızlı indekslenir.
Yeni bir web siteniz var ve içeriklerinin Google diğer arama motorları tarafından taranmadığını veya indekslenmediğini düşünüyorsanız, sosyal medya yukarıda da belirttiğimiz gibi yetkinlik kazanan kadar en büyük silahınız olacaktır.
Google botları web sitenizi nasıl tarar konulu makalemizi okuyarak daha geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
Tüm bunlarla birlikte, web sitenizi sosyal web sitelerinde tanıtan ufak yazılar yazmanız, Google seo açısından oldukça önemlidir.
Bu tip ufak yazılar, hem markanızın değerini artırır, hem de Google seo açısından sizi daha üst sıralara taşır. Bunu yapabileceğiniz en kaliteli sosyal blog sitesi ise Medium’dur. Medium’da çok basit bir şekilde hesap açıp, blog yazmaya başlayabilir ve markanız hakkında detaylı bilgiler paylaşabilirsiniz. Tabi platformun kendine göre bazı kuralları var ve bu kurallar dahilinde paylaşım yapıldığında daha etkili olabilmektedir.
Google Seo ve Devamlılık
Haber veya tanınmış blog sitelerinin Google serp üzerinde bu kadar etkin ve başarılı olmalarının bir sebebi de devamlılıktır.
Bu tip web sitelerine devamlı içerik girişleri yapılmakta ve en güncel konular ile zenginleştirilmektedir. Tabi bazı web siteleri tarafından bu da arama motorlarını ve kullanıcıları yanıltır tarzda yapılsa da, bu tip web sitelerine gereken cezaları Google seo nezdinde vermektedir.
Tabii ki her işletmenin bu tip haber veya blog siteleri gibi günlük, saatlik veya anlık olarak güncellenmesi söz konusu olamaz. Ama en azından haftalık veya günlük olarak web sitelerine az veya çok içerik girişi yapılması demek, web sitesinin çalışabilirliğini göstermek demektir.
Bu sayede hem kullanıcılarınız için kaliteli ve devamlılık sağlayan içerikler sunarsınız hem de arama motorlarının en çok sevdiği seo kriteri olan güncellik ve devamlılığı yakalamış olursunuz.
Bu tip çalışmaların web sitenizin popülerliği üzerine de çok büyük etkisi olacaktır. Zira her gün paylaşım yapılan web siteleri, anahtar kelime görünürlüğü konusunda da başarılı olurlar.
Devamlılık, bazı sektörler için zor gibi görünebilir. Mesela mobilya sektöründe, her gün web sitenize yeni bir haber veya güncel bir içerik girmekte zorlanabilirsiniz. Bunu en iyi ürün ve hizmetleriniz ile kapatmanız mümkündür. Sattığınız ürünlerin geniş tanıtımlarını yapabilir, pazarladığınız hizmetleri en detaylı şekli ile daha akılda kalıcı şekli ile içerik olarak paylaşabilirsiniz.
Tüm bunların hepsi başlı başına içerik konusudur ve web sitenizin Google seo başarısında çok kıymetlidir.
Google Seo Açısından Etkileşimli Web Site
- Web siteniz kullanıcılar ile ne kadar etkileşim halinde?
- İçerikleriniz yorumlara açık mı?
- Kullanıcılar inceleme yapabiliyorlar mı?
- İçeriklerinizin ne kadar görüntüleme aldığı görünüyor mu?
- Paylaşım düğmeleri var mı?
- Web sitenizde bir e-bülten aboneliği var mı?
Sorular, etkileşim konusu üzerine uzar gider. Etkileşim, web siteleri için olmazsa olmazdır. Marka popülerliğiniz için aldığınız iyi veya kötü her etkileşim bir sermayedir ve bunu iyi kullanmayı bilirseniz, işletmeniz bundan pozitif olarak yararlanır.
İçerik, ürün veya hizmetlerinizin kötü etkileşim alması, başarısız olduğunuz anlamına gelmez. Her kötü etkileşim, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanız için birer paroladır aslında.
Kullanıcıların yorumları ile işletmenizi en kaliteli şekilde internette yapılandırabilir ve bundan kazanç sağlayabilirsiniz.
Çevrimiçi mağazaların, özellikle global ölçüde büyümüş ve başarılı olmuş e-ticaret portallarının, en baştan beri yaptıkları bu eleştiri özgürlüğü, kendi gelişimlerine çok büyük katkı sağladı. Bedava olarak kullanıcılardan eleştiri almak ve bu eleştirileri kullanarak işletmeyi düzeltmek, web sitesini ona göre şekillendirmek yolunu seçtiler ve bu çok akıllıcaydı.
Siz de bunu yapabilir ve web’de başarılı bir web sitesine sahip olabilirsiniz.
Tabi bunu yapabilmeniz için kullandığınız yazılımın bu özelliklere sahip olması gerekir. Kullanıcıların özgürce, ürün veya hizmetleriniz hakkında yazabilmesini ve bu yazdıklarını da her kullanıcının görebilmesini sağlamalısınız.
Bu tip web siteleri aşırı güven verirler. Kötü yorum fazla bile olsa, eleştiriye açık olduğunu göstermek ve hele ki bu kötü eleştirilere yapıcı cevaplar ile karşılık vermek, işletmelere iki katı popülerlik sağlar.
Bu yüzden, web sitelerinde alınan her etkileşim altın değerindedir.
Bu etkileşimlerin Google seo üzerinde de çok büyük başarı etkisi bulunur. Kullanıcılar farklı ip’ler üzerinden web sitenize girer ve bir süre ziyaret gerçekleştirir. Bu durum, arama motorlarının dikkatini çeker ve seo başarınızda çok büyük yol kat edersiniz.
Google Seo ve Referans (Backlink)
Referans yani tavsiye edilmek veya etmek ülkemizde çok kullanılır. Türkiye, tavsiye kültürü çok gelişmiş bir Ülkedir ve bu web’de işletmeler için pozitif bir araç olarak kullanılabilir.
Web’de referans almak demek aslında geri bağlantı yani backlink almak demektir. Tabi backlink satın almaktan bahsetmiyoruz. Bu çok eskimiş ve artık etkili olmayan bir yöntemdir.
Backlink yani geri bağlantı almak kolay değildir. Her web sitesi, sizin web sitenize kolay kolay geri bağlantı vermez. Neden tavsiye edilmelisiniz? Neyiniz var?
İşte burada konu yine içeriğe geliyor ve bilginin bir güç olduğunu tekrar anlıyoruz.
Web sitenizi tavsiye edecek diğer web siteleri sizin web sitenizde bir şeyler bulmalı değil mi?
Günümüzde birçok büyük ve tanınmış web sitesi parasız, bedava, diğer web siteleri tarafından organik backlink alıyor ve bu devamlı artıyor. Mesela makalesinde Amazon’dan bahseden bir blogger, Amazon’a link vererek onu referans olarak göstermiş oluyor. Bunu yaparken, Amazon’dan herhangi bir kazanç beklemiyor. Ama Amazon’u referans göstererek ona güvendiğini de göstermiş oluyor.
Normal hayatta güvenilir insanlar herkes tarafından sevilir değil mi?
Kuşku olmadan güvenebileceğiniz bir esnafı tüm tanıdıklarınız tavsiye bile edebilirsiniz. Çünkü ondan size ve tanıdıklarınıza zarar gelmeyeceğini hatta kazanç bile gelebileceğini düşünürsünüz. Belki en ucuz ürün veya kaliteli hizmet o esnaftadır. Ya da sattığı her şey çok tazedir. Ama bir sebebi var öyle değil mi?
İşte bu sebeplerden en az bir tanesine web siteniz bazında sahip olmalısınız ki organik geri bağlantılar alabilesiniz. Satın alınan backlinklerin artık hiçbir web sitesine faydası yok ve Google bunların nasıl ve neden olduğunu çözebilecek zekaya sahip.
Kısacası, güvenilir, tavsiye edilebilir ve insanlara değer katan bir web sitesine sahip olduğunuzda, geri bağlantılar yani referanslar otomatik olarak, siz istemeseniz bile kendi gelecektir.
Netice Olarak
Google seo konusunda başarılı olmak için tamamen organik bir şekilde çalışmak ve derinlemesine sektörel çalışma yapmak çok önemlidir.
Bu çalışmalar zincirini web sitenizde oturtmaya başladığınız, Google ve diğer arama motorları nezdinde popülerliğiniz artar ve işletmenize artı değer katmış olursunuz.
Google seo konusunda destek almak ve işletmenizi web’de daha başarılı bir duruma getirmek için YcrSOFT seo uzmanları ile projeniz hakkında detaylı bir şekilde görüşebilir ve yapılması gereken çalışmalar için destek alabilirsiniz.