Ücretsiz Web Sitesi
Bir işletme web sitesi ya da kişisel bir web siteye ihtiyacınız olabilir. Ya da bir e-ticaret sitesi ile ticarete atılmak da istiyor olabilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir şekilde web sitesi veya bir e-ticaret sitesi oluşturmanız mümkün. Üstelik bunun için sizden kimse yıllık aidat veya lisans ücretleri gibi paralarda istemez. İnternette popüler olmuş birçok Cms (İçerik yönetim sistemi) ve e-ticaret yazılımı bulunmakta. Bugüne kadar yapılan gerek kurumsal web siteler, gerek kişisel bloglar, gerek ise e-ticaret sitesinin yarısından fazlası ücretsiz yazılım sistemleri ile yapılandırılmıştır. Ücretsiz web sitesi açmak bu kadar basit ama sonrası? Bir web sitesi açtıktan sonra her şeyin tamam olduğunu düşünüyorsanız, bu yazıyı okumaya devam etmelisiniz. Zira konu hakkında size detaylı bilgiler vereceğiz ve internette başlangıçta bile olsa sadece bir web sitesinin yetmediğini idrak etmiş olacaksınız.
Ücretsiz Web Sitesi Kurmak?
Ücretsiz web sitesi kurmanın birçok yolu vardır. Web site oluşturucu ve ücretsiz içerik yönetim sistemleri ile bir web sitesini dakikalar içerisinde kurabilirsiniz. Özellikle web site oluşturucular ile site kurarken, yazılım bilgisine ihtiyacınız olmaz. Fakat içerik yönetim sistemlerini kurarken, bazı durumlarda yazılım bilgisi gerekebilir.
Her iki seçenekte basittir ve kolay bir şekilde içeriklerinizi yayınlamanızı sağlayan donanımlara sahiplerdir.
Fakat ücretsiz olmaları, bazı negatif durumları da doğurur. Örneğin, web site oluşturucular ile bir internet sitesi oluşturduğunuzda, internet sitenizde sadece sistemin izin verdiği değişiklikleri yapabilirsiniz. Bu değişiklikler, web tasarım ile alakalı olabilir, yazılımsal olabilir ya da seo performansı ile alakalı olabilir. Web site oluşturucular, hazır sistemlerdir ve dışarıdan müdahale mümkün değildir.
Tabi sıkıntılar sadece bunlarla kalmaz. Bir web site oluşturucuda barınan web sitesini kendi hosting hesabınıza da almanız mümkün değildir. Ancak içeriği kopyalayabilir ve manuel olarak giriş yapabilirsiniz.
Fakat içerik yönetim sistemleri için tüm bu eksiler yok gibidir. Çünkü Cms sistemleri oldukça özgür yazılımlardır.
İstenilen barındırma hesabına taşınabilir. İstenilen değişiklik ve geliştirme yapılabilir. Hatta güncelleme yapılmayacaksa, kodlarda tamamen değişikliğe bile gidebilirsiniz.
Web site oluşturucular ve içerik yönetim sistemleri arasındaki farklar nelerdir, tercih noktasında hangisi seçilmeli. Bununla ilgili detaylı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
İçerik yönetim sistemlerinden en çok kullanılanı WordPress’dir ve onun da kurulum aşamaları oldukça kolaydır. Bunun için bir hosting kiralamanız ve alan adı satın almanız gerekir. Sonrasında web sitenizi dakikalar içerisinde kurabilirsiniz.
Aynı şekilde, hazır web site oluşturucular ile de dakikalar içerisinde bir web sitesi kurmanız mümkün. Tek yapmanız gereken web siteleri aracılığı ile sisteme üye olmak ve şablon seçmek. Sonrası size kalmış durumda.
Ücretsiz Web Sitesi ve İçerikleri
Artık bir web sitesine sahip olmak çok basit. Gerek ücretli, gerekse ücretsiz şekilde bir internet sitesi kurabilir ve işletmenizi web’de tanıtmaya başlayabilirsiniz. Fakat her şey internet sitesi kurmakla bitmiyor maalesef. Asıl iş bundan sonra başlıyor ve emek, zaman hatta sermaye yükü bundan sonra daha çok hissettiriyor kendini.
Zira internette emek verilmeyen web siteleri, ücretli kurulan web sitelerde olsa, boş oldukları takdirde hiçbir fayda sağlamıyor. Nedeni ise arama motorlarının daima kaliteye önem vermesi. Web sitenizi, arama motorlarının ilk sıralara çıkarması için yaptığınız her şey, işletmenizin geleceği ile alakalı.
İşletmenizi, ürünlerinizi, hizmetlerinizi ve bugüne kadar yaptıklarınızı anlatmadığınız takdirde, web’de başarılı olmanızın önünde birçok engel bulunuyor. Çünkü web, sayısız işletme ve işletmelerin iyi içeriklerle doldurulmuş web siteleri ile zenginleşmiş bir ortam. İçeriği olmayan, kullanıcılara hiçbir şey katmayan web siteleri, sadece işletme tanıtan, birkaç sayfadan oluşan yazılımlardan ibarettir.
Ama aslı böyle olmamalıdır. Başarılı bir web sitesi, bağlı bulunduğu işletmeye hem yeni müşteriler kazandırır, hem de popülerliğini artırır.
Kısacası ücretsiz bir web sitesi ile de başlasanız, internette maliyetlerin düşmesinin pek önemi yoktur. Çünkü internete ne kadar yatırım yaparsanız, o kadar karşılığını alırsınız. Yatırım yapılmayan ve atıl durumda kalan web siteleri, işletmelere yük olduğu gibi, kazançta sağlamaz.
Ücretsiz Web Sitesi İle Neler Yapılabilir?
“Ücretsiz” tanımı gözünüze aşağılanmış bir tanım gibi gelebilir. Günümüzde birçok global işletme ücretsiz yazılımlar kullanmaktadır ve çok da başarılı işlere imza atılmaktadır bu web siteleri ile.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, internette hangi yazılımla nasıl başladığınız değil, nasıl devam ettiğiniz çok önemlidir. Ücretsiz bir web sitesi ile yola çıkmışsınızdır ama mükemmel içeriklerle beslemiş ve web sitenizi zenginleştirmişsinizdir. Başarısız olmanız için hiçbir engel yoktur. İnternette başarı, yüksek rekabet oranları yüzünden biraz geç gelse de, eninde sonunda, web sitelerine harcanan emekler karşılığını bulmaktadır.
Ücretsiz bir yazılım ile kurumsal web siteler, kişisel bloglar, sosyal siteler hatta e-ticaret siteleri bile kurulabilir.
Yüksek müşteri kapasiteli birçok işletme, e-ticaret yazılımı olarak, ücretsiz yazılımlar seçebilmektedir. Yani ücretsiz bir yazılım ile yola çıkmak hata değil, onu kaliteli bir şekilde yönetmemek hatadır.
İçerik girilmeden ve emek vermeden, ücretli bile olsa bir web sitesinden başarı beklemek, çok büyük hatadır. İşletmeler, web siteleri için, kendi bünyelerinde pozisyon açmakta ve dijital pazarlama konusunda atılımlar yapmaya çalışmaktadır.
Ücretsiz Web Sitesi Sonrası Destek
Web sitenizi bir içerik yönetim sistemi ile kurduktan sonra, işletmeniz adına yapılacak birçok geliştirmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunlar tema ve diğer adıyla şablon geliştirmeleri, eklenti ve modül destekleri gibi, sektörel değişiklikler gösteren geliştirmelerdir.
Bu geliştirme desteğini almak da işletmeniz için oldukça önemlidir. Zira web siteniz tamamen ücretsiz olarak kurulsa da, sonrasında yapılması gereken çokça işlem olabilir. Bu işlemlerin bütününü bir geliştirici firmadan almanızı tavsiye ederiz.
YcrSOFT olarak, özellikle içerik yönetim sistemlerinden WordPress için destek sağlamaktayız. WordPress destek hattı ile müşterilerimize hem tema kurulumlarında, hem de eklenti geliştirme ve kurulumlarında destek sağlamaktayız.
Tüm bu geliştirme desteklerini ister parça parça, isterseniz de aylık olarak devamlı bir şekilde alabilirsiniz. Fakat kurumsal işletmelerde en çok verdiğimiz hizmet türü aylık destektir. Aylık işletme yazılım destekleriyle, gerek kurumsal web site yönetimleri, gerek ise e-ticaret sitesi yönetimleri ve geliştirmesinde tüm müşterilerimize yardımcı olmaktayız.
Netice Olarak
Firmanız için ücretsiz web sitesi kurmak oldukça basit. Web site oluşturucular ve içerik yönetim sistemleri ile dakikalar içerisinde web sitenizi oluşturabilirsiniz.
Yazılım bilginiz varsa da, eklenti ve temalar ile web sitenizi destekleyebilir ve firmanıza daha uyumlu hale getirebilirsiniz.
Aylık veya konu bazlı yazılım destek hizmetlerimizi öğrenmek ve projeniz hakkında detaylı bilgi almak için firmamızla irtibata geçebilirsiniz.