Magento Hosting
E-ticaret rekabetlerin çok güçlü yaşandığı ve her geçen gün de rekabetlerin daha da arttığı bir alan. Covid-19 pandemisi ile de tüm dünya artık online ticarete bir adım daha yaklaştı. Pandemi öncesinde zaten kullanımında artış olan e-ticaretin, pandemi sonrasındaki artışı orantısız bir şekilde arttı. Pandemi yüzünden alınan tedbirler, insanları online ticarete itti. Birçok büyük şirket, e-ticarette hiç olmamalarına rağmen, birkaç ay içerisinde sistemlerini kurup, bu devasa ticaret dünyasının içerisinde balıklama daldılar. Zincir marketlerin bile artık birer uygulaması ve evlere dağıtım yapan ekipleri mevcut. Hal böyle olunca, e-ticaretin bu kadar artmasıyla, e-ticaret yazılımlarına da olan ilgi hızlı bir şekilde arttı. Magento hosting konusunu da bu sebeple sizlerle paylaşmak istedik.
Magento, e-ticaret yazılımları arasında şu an lider konumda. Güçlü altyapısı ve sağlamlığı ile orta ve büyük işletmelerin dikkatini çekiyor. 2018’de Adobe’nin satın almasıyla daha da gelişen Magento, her gün kendini geliştirmekte ve rakipleri ile arasındaki teknoloji farkını, bir uçurum seviyesine doğru taşımakta.
Bu gelişmiş teknolojiyi fark eden yatırımcılar, e-ticarete girmek isteyen kullanıcılar da Magento ile bir e-ticaret sitesi sahibi olmak için araştırma yapıyorlar. Fakat Magento’nun özellikle hosting konusundaki farklılıkları yüzünden, birçok Magento kullanıcısı daha işe başlayamadan bu yazılımdan vazgeçmek zorunda kalıyor. Sebebi ise yüksek maliyetler.
Magento 2 versiyonu ile karşımızda. Ücretli ve ücretsiz versiyonların arasında çok büyük farklar yok. Hatta ücretsiz versiyonun altyapısı, gücü, ücretli olan ile aynı. İşte sorun burada. Çünkü “ücretsiz” yani açık kaynak olduğunu duyan tüm kullanıcılar bu kaliteli sisteme bir şekilde sahip olmak istiyorlar. Fakat Magento hakkında çok fazla araştırma yapmadıklarından da, yukarıda da bahsettiğimiz gibi bir süre sonra Magento ile yollarını ayırmak zorunda kalıyorlar.
Peki nedir bunların sebebi? Gelin birlikte bunlara değinelim.
Magento Hosting Konusunda Neden Sıkıntılı?
İnternette bu soruyla çok fazla karşılaşmanız mümkün. Birçok kötü deneyim sonucunda, kullanıcıların Magento’yu internette şikayet etmelerini normal karşılıyoruz. Fakat Magento’nun özellikle hosting konusunda anlaşılamadığını da biliyoruz. Zira Magento, Opencart, WordPress veya diğer açık kaynak kodlu e-ticaret yazılımları gibi paylaşımlı hosting hesaplarında barınabilecek bir yazılım değil.
Bunun en büyük sebebi ise Magento’nun çalışma mantığı. Çok teknik detaylara girmeyeceğiz. Fakat Magento altyapısına sahip bir e-ticaret yazılımının, herhangi bir sunucudaki paylaşımlı hosting hesabında barınabilmesi, çalışması, satış yaptırması hele ki içerisinde yüzlerce, binlerce ürünü yani sayfayı barındırması biraz zor.
Bunu OpenCart veya WordPress ile belki yapabilirsiniz. Yapılıyorda. Magento ile de yapabilirsiniz ama bu sefer yavaşlar, sistem yürümez hale gelir. Herkes Magento’ya suç atar ama sorun aslında bu yazılımın gücünden ve çalışma şeklinden kaynaklanmaktadır.
OpenCart, herhangi bir paylaşımlı hosting hesabında dakikalar içerisinde kurulabilir ve 1 saat içerisinde içine binlerce ürün xml yoluyla yüklenerek devasa bir e-ticaret platformuna dönüşebilir. Fakat bu, OpenCart’ın Magento’dan daha kaliteli olduğunu maalesef göstermez.
Çünkü e-ticaret yazılımlarında kaliteli diyebilmemiz için, yazılımın gelecekteki durumunu görmemiz gerekiyor.
Büyüyen bir işletmeniz varsa ve ürün gamınız sayı olarak devamlı artıyorsa, size Magento gibi güçlü bir e-ticaret yazılımı gerekir. Çünkü diğerlerinin sınırları, taşıyabilecekleri yük bellidir ve belli bir ürün veya sayfa sayısından sonra büyük sorunlar çıkartmaya başlarlar. Çıkardıkları sorunlar, hosting hesabının büyümesi ile de çözülmez. Sorun, yazılımın yetersiz, altyapısının o sayılara dayanamaması ile alakalıdır.
İşte bu sınır Magento için geçerli değildir.
Magento Hosting de Neden Barınmaz?
Sunuculardaki hosting hesapları, bir binanın içindeki evler gibidir. Evlerin toplamı binayı oluşturur. Ama hepsine ayrılan enerji ayrıdır. Siz bina içindeki herhangi bir evde, yüksek enerji çekmeye kalkarsanız, önce evinizin içindeki sigortaları attırırsınız. O sigortaları büyütseniz, bu sefer binanın içindeki size ait olan sigortayı attırırsınız. Onu da yükseltebilirsiniz. Ama bu, sizin binadan daha fazla enerji harcayabileceğinizi göstermez.
Hosting hesapları aynen yukarıda verdiğimiz örnekler gibi çalışır. Hosting hesaplarının enerjileri sonuç olarak bir sunucuya bağlıdır. Bu sunucu sizin hosting hesabınız gibi binlerce hesaba enerji sağlar. Yani toplam enerji binlerce hesaba bölünmüş olur. İşte bu bölünen enerji, Magento gibi devasa bir sistemin çalışmasına asla yetmez.
Magento’nun ilk yayına alındığı günden bugüne kadar en büyük sorun, kullanıcılar arasında en çok konuşulan vaka, hosting sorunudur. Çünkü Magento, herhangi bir hosting hesabına kurulabilir falat kurulması bu hosting hesabında düzgün çalışacağı anlamına gelmez.
Magento hosting yani barındırma hizmeti konusunda gerçekten sıkıntılı bir yazılımdır. Kendisi gibi güçlü bir altyapı ister ve olmazsa da çalışmaz. Çünkü Magento, WordPress, OpenCart veya diğer açık kaynak kodlu, ufak altyapılı e-ticaret yazılımları mantığından çok farklı çalışır.
Magento bu yüzden, orta ve büyük işletmeler için daha uygun bir yazılımdır. Buradan, Magento’nun küçük işletmeler tarafından kullanılamayacağı da çıkmamalı asla. Elbette kullanılabilir. Fakat maliyetlerin, özellikle kurulum, barındırma ve işletme maliyetlerinin yüksek olduğu gerçeği de bilinmek zorundadır.
Magento Hosting Boyutu Ne Olmalıdır?
Kullanıcıların en çok sorduğu sorulardan biri de, Magento’nun hosting konusundaki ölçütleri. Aslında bunu ölçmenin ve belli bir rakam vermenin gereksiz olduğu kanaatindeyiz. Zira e-ticaret siteleri devamlı büyüyen ve çok trafik alan web siteleridir. Bu yüzden kullanılan kaynak, özellikle de Magento gibi güçlü bir yazılım açısından her zaman değişken olacaktır ve daima daha fazlasını isteyecektir.
Bu sebepten, Magento e-ticaret yazılımı kullanmaya kararlıysanız ve kafanız hosting konusunda karışıksa, konunun uzmanlarından oluşan Magento Destek ekibimiz ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.
Konuyla alakalı sorularınızı çözebilecek ve size detaylı bilgi verebilecek teknik elemanlarımız sayesinde, Magento hosting konusundaki soru işaretlerinin cevabına da ulaşabilirsiniz.
Magento ile bir e-ticaret projesi düşünüyorsanız ve konu hakkında fikir almak istiyorsanız, yine teknik ekibimiz ile proje formu üzerinden de irtibata geçmeniz mümkündür.
Netice Olarak
Magento, e-ticaret yazılımları içerisinde tartışmasız en güçlü ve altyapı bakımından en sağlam yazılımdır. Fakat bu gücün ve özelliklerin getirmiş olduğu bazı eksileri de elbette vardır. Bu eksilerden biri de, Magento’nun paylaşımlı hosting hesaplarında, normal bir e-ticaret yazılımı veya web sitesi gibi barınamamasıdır. Çünkü Magento için sunucu kaynağı çok önemlidir ve bu kaynakların devamlı ve de diğerlerine nazaran daha fazla olması gerekmektedir.
Magento’ya YcrSOFT ile bugün başlayın. Tam ve 7/24 Magento yazılım desteği ile sektörünüzde, e-ticaret konusunda güçlü ve farklı olun.