WEB TASARIM Kurumsal Projeler Geliştirme Yaklaşımı

WEB TASARIM Kurumsal Projeler Geliştirme Yaklaşımı

Tasarım : Projeye Özel, Etkili ve Çarpıcı Görsel Zenginlik, Fonksiyonel Yapıları içeren, Son Kullanıcıyı Bilgilendirici, Site Dolaşımını Teşvik Edici TASARIM MODELİ hazırlama.. Tasarım renk, desen, resim ve font kullanımında site ziyaretçilerini ve de siteyi yormayıcı özellikte olması.


Web Sitesinin projenin ağırlığını ve önemini yansıtacak renklerle geliştirilmiş, kullanım kolaylığı dolayısıyla daha da çok kullanmayı teşvik eden, keyifli, davetkar bir tasarım estetiğiyle oluşturulması, Ana hatlarıyla tasarımın ardındaki kuvvetli estetik düşünce, ziyaretçilere kuruluş hakkında olumlu izlenimler bırakacak ve marka bilincini güçlendirecek nitelikte olması. Fonksiyonellik : Firma ile kolayca iletişime girmeyi teşvik edici, bilgilendirici, istenilen bilgiye hızlı eriştirici FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİN kullanılması ve ziyaretçi-site bütünlüğünü koruyucu ve sürekliliğini sağlayıcı bir yapı oluşturma.

Performans : Site ziyareti sırasında gerek karşılama ve gerek ise site içi dolaşımı esnasında site performansını optimum seviyede tutacak performans optimizasyonu yapılması.

Navigasyon : Ziyaretçinin aradığı bilgiye hızlıca erişmesini sağlayacak nitelikte navigasyon alt yapısı oluşturulması, menüler ve site hiyerarşisinin bu doğrultuda hazırlanması.

Çözünürlük : Tasarımları oluşturmadan önce çözünürlük konusu genel internet kullanıcı profillerine göre hazırlanacaktır. Kuruluş standart dışı çözünürlüklere isterse ve bunu proje tasarım aşamasında belirtirse web sitesi yüksek çözünürlükte geliştirme imkanı.

Güncellenebilirlik ve Yönetilebilirlik : En önemli unsurlardan biri olan güncellenebilirlik ve yönetilebilirlik kriterlerine ve altyapısına uygun olarak geliştirme.

Modülerlik : Site içi yapı ve düzenin modüler bir yapıda geliştirilmesi. İstenildiğinde ek modüller kullanılabilme imkanı.

İçerik Yönetim Sistemi : Gerçek ve de yaygın kullanılan içerik yönetim sistemi altyapısı üzerinde geliştirilmesi. (* Ayrıntıları Aşağıda)

Veri Tabanı Yazılımı : İçerik yönetim sistemi ilişkili veri tabanı bağlantılı bir yapıda geliştirilmesi.

Standardizasyon : Uluslararası web standartlarına uyumlu olarak geliştirilmesi.

İnteraktivite : Ziyaretçilerin, Firma ile ilişki kurabilmesini sağlayıcı formların kullanılması. (İK, İletişim, Memnuniyet vs)

İçerik Düzeni : Kullanıcıların siteden en fazla verimi alabilmesi için içerik yerleşimi ve biçimlendirilmesi ile KULLANICI DOSTU web sitesi geliştirilmesi.

İçerik Girişi ve Resim Düzenlemeler : Site haritasına uygun içerik girilmesi ve düzenlenmesi.

Arama Motoru Optimizasyon Altyapısı : Web Sitesinin popüler arama motorları kriterlerine ve güncel günümüz teknolojilere uygun olarak geliştirilmesi.

Güvenlik : Site altyapısı, kullanılan ve geliştirilen uygulamaların ve de barındırma ortamının web güvenlik kriterlerine uygun olarak geliştirilmesi. Veri Tabanı ile İYS dosyaları ve içeriklerin ayrı yerlerde tutularak veri ve site güvenliğinin sağlanması

Tarayıcı Uyumluluk : Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Safari gibi tarayıcıların en son ki versiyonlarına yönelik testlerin yapılması ve maksimum seviyede uyumlu olmasının sağlanması.

Mobil Cihazlara Uyumluluk : IPad, IPhone ve Android tabanlı mobil cihazlar üzerinde sorunsuz görüntülenebilmesi
Site Testi : Planlanan tüm aşamalarda testlerden geçirildikten sonra yayına alınması.

İstatistik : Online gerçek zamanlı istatistik sistemine sahip olması, verileri taşınabilir ayrı bir veri tabanı üzerinde performansı etkilemeyecek şekilde ve güvenlikli giriş ile izlenebilecek bir yapıda olması.

(*) İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ ALTYAPI

Bağımlılık  : Firma ya da şahıs bağımlılığı olmaması (geliştirilen Web İçerik Yönetim Sistemi Yazılım ve Altyapısının özel kodlama olmaması)
•   İYS Kolaylıkları (İçerik Yönetim Sistemi Yazılımı) :
– Gelişmiş ve her bakımdan müdahale edilebilir bir İYS’ye (İçerik Yönetim Sistemi),
– Online web sitenizi her yerden yanınızda bilgi taşımadan yönetebilme imkanı,
– İçeriği kolayca girebilme, silebilme ya da düzenleyebilme,
– Tasarıma müdahale edebilme, düzenleyebilme
– Menü ekleyip çıkarabilme,
– İYS üzerinden rahatlıkla resim-dosya-pdf v.s. yükleyebilme imkanı
•   Taşınabilirlik : hem veri tabanını, site içeriği ve İYS’yi başka bir host ortamına problemsiz taşıyabilme
•   Eğitimlerle Etkin Kullanım İmkanı
•   İYS Lisans Durumu : Yazılım lisans sorunu olmamalı.
•   Bulunabilirlik : Arama motorları üzerinde kolayca lokasyon bazlı olarak bulunabilmesi
•  Firma Desteği : Site içerik güncelleme, yazılımın sürekli güncellenmesi, tarayıcı kontrolleri, mobil cihazlara uyumluluk kontrolleri, güvenlik kontrolleri

web-tasarim-kurumsal-projeler-gelistirme-yaklasimi-2

WEB SİTELERİ GELİŞTİRMEDE ÖNEMLİ TEKNOLOJİK STANDARTLAR ve KRİTERLER

Günümüz de Web Siteleri Çevrimiçi Yönetilebilir İçerik Yönetim Sistemi altyapıları üzerinde geliştirilmektedir. İçerik yönetim sistemlerinin bir çoğunda da standartlara uygun bir tasarım alt yapısı geliştirilir. Temel hedeflerden birisi de geliştirilen sitelerin yayına alma sonrası kullanıcılar tarafından kullanılabilirliği ve yönetilebilirliğinin sağlanmasıdır. Dolayısıyla özel tasarım, yönetilebilirlik ve de standartlara uyumlu bir web sitesi ancak bu teknolojik altyapıların buna imkan verebiliyor olması ile mümkündür. Bunlardan önemli olanları aşağıda kısaca belirtilmiştir.

– Web 2.0 Uyumluluk,
– CSS (Cascading Style Sheets) altyapısı,
– Uluslararası dil karakter setlerini desteklemesi,
– XML-RPC desteği,
– Veri Tabanı altyapısı,
– FTP Desteği,
– HTML, PHP, Ajax, Java Eklentileri kullanılabilmesi
– Arama motorları kriterlerine uyumluluk
– İnternet tarayıcılarına uyumluluk,
– Güvenlikli altyapı,
– Kullanıcı dostu, kullanımı kolay
– Çoklu dilli, tarayıcı yönlendirmeli çalışabilir,
– Çoklu dilli kullanıma uygun,
– RSS servisleri desteği,
– Modüler yapıya sahip, modül, eklenti ve bileşen destekli
– Sürekli geliştirilmesi ve güncel teknolojilere uyumluluk

Yorum Yap
0 Yorum yapan